Grotestraat 117 - 7607 CH Almelo - Telefoon: (0546) 454 721 - Mobiel: 06 43 99 60 17

Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Facebook Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op LinkedInn Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Twitter Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Youtube Bel Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij

Tubantia, 06-01-2004

PERSBERICHT

Grote collectie nieuwe Corneille’s bij Alberts Kunsthandel

 
Een grote collectie nieuwe zeefdrukken rechtstreeks van Corneille, ingelijst en wel. Daarmee luidt Alberts Kunsthandel in Almelo het nieuwe jaar in. Het gaat om meer dan 25 werken in maarliefst 16 kleurgangen, allemaal voorzien van nummer en handtekening van de kunstenaar zelf. Al deze nieuwe zeefdrukken zijn afkomstig van werken die de beroemde Cobra-schilder de laatste 10 jaar maakte.

 

Onder de werken van Corneille die in Alberts Kunsthandel te bewonderen zijn, zit een aantal zeer bijzondere uitgaven. Door dit werk bij elkaar te brengen, is de kunsthandel omgetoverd tot een bonte kleurenpracht die een lust voor het oog is. De zeefdrukken vallen extra op, doordat ze in lijsten zijn gezet die ze nog sprekender maken. Voor de liefhebber van moderne schilderkunst en Corneille in het bijzonder, is een bezoekje aan Almelo bijna een verplichting.

 

Eigenaar Vrielink van de oudste kunsthandel in Overijssel is zeer te spreken over de zeefdrukken van Corneille: “We hebben in het verleden natuurlijk wel vaker zeefdrukken van Corneille gehad, maar dat waren er nog nooit zoveel tegelijk. Het is fantastisch dat we het nieuwe jaar zo kleurrijk kunnen beginnen. We hebben ze dan ook allemaal een extra mooie plek gegeven.”

Met Appel en Constant was Corneille Guillaume van Beverloo medeoprichter van de Nederlandse Experimentele Groep (1948), die later dat jaar opging in de CoBrA-groep. In 1950 vestigde Corneille zich in Parijs, waar hij deelnam aan verschillende tentoonstellingen. Van daaruit maakte hij verschillende reizen naar Afrika, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Op zijn eerste doeken, schildert hij dan landschappen en steden, vooral gezien vanuit de lucht. Vanaf de late jaren zestig krijgt Corneille's werk een figuratiever karakter en treden de grote kleurvlakken op de voorgrond. In een lyrische stijl verhaalt de schilder van wat hij gezien en meegemaakt heeft en schildert visioenen van tropische landschappen en tuinen, bevolkt door planten, dieren en vrouwen. Corneille behoort tot een van de populairste Nederlandse schilders van zijn tijd en zijn werk geniet een grote internationale bekendheid. De nieuwe zeefdrukken van Corneille zijn te bewonderen in Alberts Kunsthandel aan de Grotestraat 117 in Almelo.