Grotestraat 117 - 7607 CH Almelo - Telefoon: (0546) 454 721 - Mobiel: 06 43 99 60 17

Kunstuitleen Almelo Twente

Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Facebook Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op LinkedInn Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Twitter Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Youtube Bel Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij

Kunstuitleen is leuk!

  • U kunt regelmatig wisselen en andere schilderijen en objecten proberen.
  • U kunt op een gemakkelijke manier sparen. Hebt u dan een mooi schilderij in huis wat u wilt aanschaffen kan dat met uw spaartegoed!
  • U spaart op uw naam. Uw spaartegoed is te besteden aan elk object wat te koop is. u hoeft dus niet het schilderij te kopen wat u leent!
  • U hebt altijd recht op eerste koop op het schilderij wat u leent.
  • Advies door mensen met veel ervaring op ons vakgebied (kan ook op locatie).
  • Wij bezorgen en kunnen ook uw kunstwerk installeren.
  • Ach, kom eens langs en overtuig uw zelf!
 
    
Als u bij onze kunstuitleen lid wordt, krijgt u van ons een jaar lang gratis lidmaatschap voor de bibliotheek! Zie hieronder het persbericht:

PERSBERICHT

Samenwerking Bibliotheek Almelo en Alberts kunstuitleen

dd. 20 April 2021
Onder het motto "Samen cultureel” zijn Bibliotheek Almelo en Alberts kunstuitleen een unieke samenwerking begonnen. Mensen die lid zijn van de bibliotheek in Almelo worden gratis lid bij Alberts kunstuitleen.

Alberts kunsthandel is sinds 2010 met een kunstuitleen begonnen. Er valt een gat nu de gemeentelijke kunstuitleen is gestopt met het uitlenen van kunstwerken.  "Hier spelen wij natuurlijk op in met een mooie en frisse collectie” aldus Vrielink. Vanaf € 5,- per maand kan al een kunstwerk gehuurd worden. Het lidmaatschap voor de kunstuitleen kost € 12,- per jaar. Als men lid is van Bibliotheek Almelo is dit het eerste jaar gratis! 

Het gebaar wordt ook andersom gemaakt. Als men lid wordt van de kunstuitleen worden mensen ook een jaar lang gratis lid van de bibliotheek. Verder krijgt men een pas om gratis deel te nemen aan de activiteiten van de bibliotheek. Een mooie combinatie die perfect op elkaar aansluit aldus Ellen Lamberts van Bibliotheek Almelo. 

De bibliotheek heeft een mooie collectie kunstboeken en elke maand een kunstenaar van de maand. Onze betrokkenheid met de kunst was er altijd al, nu kunnen we het onze leden nog aanbieden ook verteld Lamberts.

Volgens Lamberts een bijzondere samenwerking. "het is altijd goed om als culturele instelling samen te werken, ik hoop dat dit een begin is van iets moois”.  Het idee is geboren nadat we aan het brainstormen waren over Almelo meer op de culturele kaart te zetten en al snel kwamen we tot de conclusie dat iedereen hetzelfde probeert maar dat het samen vast beter gaat, aldus Vrielink. Wie weet gaan we met meerdere instellingen dit leuke initiatief voortzetten.

Alberts is dé kunstuitleen van Twente / Overijssel, bekend in o.a. Enschede, Deventer, Hengelo, Oldenzaal, Borne, Nijverdal en Goor!

Wij proberen onze collectie op de site altijd up-to-date te houden. Helaas is gebleken dat dit niet altijd lukt. Excuus hiervoor. Met een belletje is altijd alles zeker.  DISCLAIMER