Grotestraat 117 - 7607 CH Almelo - Telefoon: (0546) 454 721 - Mobiel: 06 43 99 60 17

Jan te Wierik

Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Facebook Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op LinkedInn Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Twitter Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Youtube Bel Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij

Telegraaf, Twente vandaag, 02-11-2003

PERSBERICHT

Alberts Kunsthandel verwerft bijzondere werken van Jan te Wierik

 

Alberts Kunsthandel in Almelo heeft de hand weten te leggen op drie zeer bijzondere werken van de vorig jaar overleden schilder Jan te Wierik. Het gaat hier om een heruitgave van drie zeefdrukken die in 2002 zijn gemaakt. Dat deze alsnog werken op de markt zijn gekomen is zeer bijzonder, omdat de familie van Jan te Wierik zelden toestemming geeft voor het vrijgeven van werk.

 

De werken die Alberts Kunsthandel heeft verworven, behoren tot de laatste werken die Jan te Wierik maakte. Het gaat om heruitgaven van zeefdrukken met de titels “Moeder met kind”, “Gezicht” en “Duo” en hebben allemaal de afmeting van 70 x 100 cm.

 

De oudste kunsthandel van Overijssel heeft in het verleden al meer schilderijen van Jan te Wierik mogen verkopen. Vrielink deed ook bij leven al zaken met te Wierik toen hij nog niet zo bekend was. Dat resulteerde in een goede verstandhouding tussen de twee. Juist vanwege de contacten die hij had, is Vrielink verguld over de komst van de drie werken. “Ze hangen naast de vijf olieverfschilderijen die ik al van te Wierik had. Samen vormen de werken een prachtig spektakel.”

 

Jan te Wierik begon in de jaren ‘70 als beeldend kunstenaar in Haaksbergen, maar schakelde later over op schilderijen. Eerst met de spatel en daarna gebruikte hij verschillende technieken door elkaar. Hij was autodidact, met andere woorden; hij maakte zichzelf het schilderen meester. De werken van te Wierik kenmerken zich vanwege de spectaculaire kleuren en de herkenbare figuren. Jan te Wierik overleed vorig jaar op 49-jarige leeftijd. De nieuw vrijgekomen werken van deze kunstenaar zijn in een bijzonder fraaie en verschillende lijsten gezet en te bewonderen in Alberts Kunsthandel aan de Grotestraat 117 in Almelo.