Grotestraat 117 - 7607 CH Almelo - Telefoon: (0546) 454 721 - Mobiel: 06 43 99 60 17

hoop en verlangen bij Alberts Kunsthandel

Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Facebook Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op LinkedInn Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Twitter Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Youtube Bel Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij

PERSBERICHT

 

Symbolen van hoop en verlangen bij Alberts Kunsthandel 

 

Brauck. Zijn naam klinkt al even krachtig als de boodschap van zijn werken. Reden genoeg voor Alberts Kunsthandel de werken van deze kunstenaar in de maanden mei en juni centraal te stellen. Brauck is een veelkunner en trad al jaren geleden uit de anonimiteit. Zijn maatschappij- kritische blik is terug te zien in de vele illustraties die al jaren in kranten en tijdschriften worden gepubliceerd. In al zijn werk laat hij de strijd zien tussen de tegenstrijdige stromingen in de maatschappij: constructief tegen destructief. Het resultaat: symbolen van hoop en verlangen naar een beter beheerde wereld.

 

De man die in 1946 ter wereld kwam als Willem Brauckmann, heeft al snel na het begin van zijn loopbaan succes gekend. Zo maakte hij al vele televisiedecors en fleurde hij de EG-topconferentie in het Scheveningse Kurhaus op met enorme bloemmozaïeken. Daarnaast schilderde hij veel in opdracht voor instellingen en het bedrijfsleven. Brauck exposeerde al vaak in binnen-en buitenland. De werken zijn veelal in particulier bezit, maar het Moskouse Maykovski Museum heeft ook werk van hem in de collectie opgenomen.

 

Met zijn schilderijen laat Brauck zien hoe hij naar het bestaan kijkt. “Spreken over zijn werk doet hij niet graag”, aldus een citaat uit een boek dat Sophia Hazenberg over hem schreef. “Niet voor niets is hij schilder, geen schrijver. Hij beschrijft wel wat hij heeft meegemaakt, maar interpreteert niet. Dat doen zijn schilderijen. Ze zijn meer dan een weergave van een gebeurtenis. Een schilderij is de innerlijke beleving ervan. Heel herkenbaar.” Hoewel Brauck zeer maatschappijkritisch in het leven staat, geeft hij daar vaak op een optimistische manier invulling aan. Zijn energieke en expressieve penseelstreken winnen het daarom altijd van een in aanleg pessimistische visie.

 

Nieuwsgierig geworden naar de veelzeggende werken van Brauck? Ze zijn van 1 mei tot en met 30 juni  te bekijken aan de Grotestraat 117 in Almelo. Maar op www.alberts-kunsthandel.nl krijgt u al een voorproefje.