Grotestraat 117 - 7607 CH Almelo - Telefoon: (0546) 454 721 - Mobiel: 06 43 99 60 17

Kunsthandel Foto Galerie

Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Facebook Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op LinkedInn Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Twitter Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij op Youtube Bel Alberts kunsthandel, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij

Sinds April 2007 hebben wij er een mooi stuk uitbreiding bij gekregen. We hebben er 130 m2 bij onze lijstenmakerij kunnen aanbouwen. Wat kan het heerlijk zijn als de buren verhuizen! Hier ziet u een paar foto's van het achterhoes (onze 400 jaar oude boerderij waar we de lijstenmakerij hebben) met de nieuwe uitbouw.

Het is een fijne ruimte die we erbij hebben. Deze kunt u bekijken vanuit de etalages aan de Schuttenstraat. Direct bij ons om de hoek. U kunt natuurlijk ook even binnenkomen, dan laten we u het ook even van binnen zien!

Symbolen van hoop en verlangen bij Alberts Kunsthandel 

Brauck. Zijn naam klinkt al even krachtig als de boodschap van zijn werken. Reden genoeg voor Alberts Kunsthandel de werken van deze kunstenaar in de maanden mei en juni centraal te stellen. Brauck is een veelkunner en trad al jaren geleden uit de anonimiteit. Zijn maatschappij- kritische blik is terug te zien in de vele illustraties die al jaren in kranten en tijdschriften worden gepubliceerd. In al zijn werk laat hij de strijd zien tussen de tegenstrijdige stromingen in de maatschappij: constructief tegen destructief. Het resultaat: symbolen van hoop en verlangen naar een beter beheerde wereld.

De man die in 1946 ter wereld kwam als Willem Brauckmann, heeft al snel na het begin van zijn loopbaan succes gekend. Zo maakte hij al vele televisiedecors en fleurde hij de EG-topconferentie in het Scheveningse Kurhaus op met enorme bloemmozaïeken. Daarnaast schilderde hij veel in opdracht voor instellingen en het bedrijfsleven. Brauck exposeerde al vaak in binnen-en buitenland. De werken zijn veelal in particulier bezit, maar het Moskouse Maykovski Museum heeft ook werk van hem in de collectie opgenomen.

Met zijn schilderijen laat Brauck zien hoe hij naar het bestaan kijkt. "Spreken over zijn werk doet hij niet graag”, aldus een citaat uit een boek dat Sophia Hazenberg over hem schreef. "Niet voor niets is hij schilder, geen schrijver. Hij beschrijft wel wat hij heeft meegemaakt, maar interpreteert niet. Dat doen zijn schilderijen. Ze zijn meer dan een weergave van een gebeurtenis. Een schilderij is de innerlijke beleving ervan. Heel herkenbaar.” Hoewel Brauck zeer maatschappijkritisch in het leven staat, geeft hij daar vaak op een optimistische manier invulling aan. Zijn energieke en expressieve penseelstreken winnen het daarom altijd van een in aanleg pessimistische visie.